קידוחי כלונסאות שלושה נקודת מעניינות

--

קידוחי בנטונייט אלון יסודות

קידוחי כלונסאות הם הקידוחים הכי נפוצים שיש. קידוחים אלו מתבצעים בכל יום ויום והם למעשה מהווים את ירייתה פתיחה לבנייה של מבנה מסוים, שיכול להיות מבנה פרטי, עסקי, תעשייתי או עירוני, לעתים אפילו גשר או מחלף. זה הזמן להבין כמה נקודות מעניינות על קידוחי כלונסאות.

מהו קידוח כלונסאות?

קידוחי כלונסאות נועדו כדי להחדיר יסודות אל האדמה. אולי זה נשמע פשוט, הרי כל מה שצריך לעשות זה לחפור בור עמוק ולהחדיר אליו יסודות, אך קידוחים מסוג זה דורשים מקצועיות רבה ותכנון מעמיק. קידוחי הכלונסאות יכולים לגלות קשיים רבים שגם להם יש פתרונות בימינו, אך לא כל חברת קידוחים תוכל להתמודד איתם באותה המידה. צריך לזכור כי קידוח הכלונסאות חייב להתבצע באופן מקצועי ובהתאמה לציפיות מאותו המבנה. היסודות של המבנה יכתיבו עד כמה גבוה וכבד הוא יכול להיות, עד כמה הוא יהיה עמיד לרעידות אדמה וכן הלאה.

מי יכול לבצע את הקידוח?

את קידוחי הכלונסאות יכולים להתבצע אך ורק על ידי חברות מנוסות שהוסמכו לכך. כדי לעסוק בקידוחים ובעיקר קידוחי כלונסאות יש צורך לקבל אישור, ורק עם הרישיון הזה ניתן לעבוד. את הרישיון הזה כמובן שהלקוח צריך לבדוק לפני שהוא בוחר בחברה אך רוב החברות שפועלות בארץ מוכרות לכל מי שמתעסק בבנייה ורק מהשם של החברה אפשר לדעת שהיא מוסמכת ומנוסה במה שהיא עושה. כמובן שלא כל חברה תוכל לבצע כגל קידוח, אך בגלל שקידוח כלונסאות הוא קידוח מוכר ונפוץ כל חברה שקודחת תוכל לעשות אותו אלא אם היא מתמחה בסוג קידוחים אחר, כמו למשל נפט וגז.

<< על קידוחי בנטונייט אלון יסודות ועל קידוחים נוספים תוכלו לקרוא כאן>>

מתי הקידוח יכול להסתבך?

הנה אחת מהנקודות המעניינות ביותר בקידוחי כלונסאות: הקידוח לעתים יכול להיות הרבה יותר מסובך. מתי הקידוח יכול להסתבך? בעיקר בגלל האדמה עצמה. כמובן שלעתים הקידוח עצמו נתקע בגלל מקדחה שלא פועלת טוב או צוות קידוח שלא מבצע את העבודה שהוא אמון עליה בשיא המקצועיות, אך בסופו של דבר האדמה היא הקושי האמיתי. לעתים האדמה מתפוררת ושברירית וקשה למקם בה את הכלונסאות, ולעתים היא פשוט ספוגה במים והבור שקודחים נסגר מיד כשמוציאים המקדח. לכן יש סוגי קידוחים שונים כגון קידוח בנטונייט וקידוחי CFA שאמורים לפתור את הבעיה.

כיצד הקידוח משפיע על הבנייה?

לא רק שלקידוחי כלונסאות יש השפעה על הבנייה, ההשפעה שלהם מכריעה. כאשר היסודות לא מונחים בצורה נכונה כל המבנה יכול להיות בסכנה. לא סתם ממשלת ישראל בשנת 2004 הכריזה על תכנית תמ”א 38 שמטרתה לחזק את המבנים, כאשר תנאי הזכאות כוללים כל מבנה שקיבל היתר בנייה שניתן לפני שנת 1980. היסודות שהיו טובים בשנת 1980 לא טובים לשנות האלפיים כי דברים השתנו וכעת הבנייה צריכה להיות בטוחה יותר, בין היתר כי יש דרישה לבניינים גבוהים יותר. לכן קידוחי כלונסאות הן אחת מנקודות המפתח בבניית הקידוחים.

תחום שממשיך להתפתח עם השנים

כשם שתחום קידוחי הכלונסאות השתפר משמעותית בעשורים האחרונים הוא ימשיך להתפתח גם בעשורים הבאים ולמעשה השינויים נהיים מהירים יותר ויוצר. יש תחומים שמתפתחים במהירות הבזק וענף הבנייה הוא אחד מהם. כיום שיטות הבנייה הפכו להיות יעילות ומהירות יותר ובין היתר קידוחי הכלונסאות הפכו להיות מהירות ומדויקות יותר, בגלל הידע של חברות הבנייה ובעיקר המצאות טכנולוגיות מתקדמות, כמו למשל מקדחים יעילים וחזקים יותר. חשוב לזכור שככל שהקידוחים יתבצעו בצורה טובה יותר המבנים שאנו נהנים מהם ביום יום יהיו בטוחים ועמידים יותר לאורך זמן.

--

--